Bolognese ala Vigdis

Dagens middag var spaghettibolognese. En favoritt hos mann og barn som vi lager ofte.

Jeg har lest mange oppskrifter og prøvd meg fram til jeg til slutt ble fornøyd med resultatet. Denne bolognesen er utgangspunktet til mange av mine retter. Spaghetti bolognese, sheperds pai, lasagne, pizzasnurrer og pizzafyll. Derfor kan det være lurt å lage en litt stor posjon, så har man nesten ferdig middag til dagen etter, eller man kan fryse ned posjonsvis og ta ut når man trenger en litt kjapp løsning på middagen. Hos oss er det ganske ofte :).

Ingredienser:

 • 400gr Kjøttdeig/karbonadedeig
 • 1 liten gul løk eller div annen løk.
 •  2-3 fedd hvitløk
 • En stor gulrot i biter
 • 2-3 stangselleri (stenger)
 • 1/2 paprika om jeg har
 • 3-5 tomater i små biter, eller most i blender
 • 1 ts honning
 • 1 boks hakkede hermetiske tomater
 • 1/4 chilli
 • 1/2 dl av en god olivenolje

Smak til med parmesan, litt soyasaus, balsamicoeddik (evt rødvin), og basillikum. Persille og gressløk passer også fint til denne retten. Jeg bruker det jeg har.

Framgangsmåte:

 1. Stek kjøttdeigen til den begynner å bli brun. Viktig for smaken at den brunes godt. Ha på honning og la den karamelisere seg.
 2. Tilsett løk, chili og grønnsaker (ikke tomat), og stek dette i 2 min.
 3. Ha i tomat og hakkede tomater, soyasaus, balsamico, ca 1/2 dl olivenolje og urter. La dette putre på lav varme i 15 min. La den gjerne stå å putre i 30 min- 1 time. Den blir bare bedre av det, men det er sjelden vi har tid å vente så lenge.
 4. Til slutt har du i raspet parmesan. La osten smelte og rør den godt inn før du serverer.

Server med spaghetti og dryss over litt parmesan. Vi bruker ofte fullkornsspaghetti. Litt sunnere og litt bedre på smak.

Vel bekomme!

20140120-201040.jpgI dag fant jeg en sjalottløk, to vårløk, en liten purreløk, 3 fedd hvitløk og gressløk.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: