Kjøkkenhagen 2.mai 2015

I dag fikk jeg omsider tatt meg en tur på Hageland og prosjekt kjøkkenhage 2015 er igang.

Ettersom vinter og tidlig vår har vært preget av sykdom har jeg ikke sådd frø innendørs i år. Jeg bestemte meg for å kjøpe noen små planter av paprika, chili, tomat og agurk i år. Det har jo noen år blitt litt vel mange tomatplanter i stuevinduet.

I år har jeg kjøpt settepoteter på Hageland. Valget falt på Kers Pink.

Dill er allerede kommet i jorda. Hvitløk og kruspersille og løk ble plantet i fjor og har allerede vokst endel. Gressløk og jordbærplantene har også vokst fram.

Salater, reddik, sukkererter og gulrot skal jeg så ute så snart vi får vendt jorda ferdig.  Jeg og Linus er godt igang. De første potetene ble satt i dag. Linus hjelper gjerne til med hagearbeidet og snakker litt med noen meitemark, sommerfugllarver og edderkopper underveis.

Solsikker skal også plantes. Disse skal få noen uker i små krukker før jeg planter dem ut i vårt mest solrikerike blomsterbed. Vi håper stadig på å sette nye rekorder her. Vår høyeste solsikke er målt til 3,45 meter.

Nytt av året blir ramsløk, men det har jeg hørt kan være vanskelig å få til. Jeg prøver og skal holde dere oppdatert på hvordan det går.

Vi gleder oss til plommetreet og epletrærne står i blomst. Det er ikke mange dagene til ser det ut som.

Nå er det bare å ta spaden fatt.

Ha en fortsatt fin helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: