Planlegging av kjøkkenhagen 2016

Innimellom når sola skinner vekkes følelsen av vår hos meg og jeg får lyst til å grave og plante. Enn så lenge er det snø og is ute, så alt av utendørs hagearbeid må vente.

Inne foregår det både planlegging av årets  kjøkkenhage og litt såing for å komme igang. Barna er også ivrig på å så, og følger spent med hver dag i krukkene for å se om noe spirer.

Vi har til nå plantet chili, paprika og koriander. Disse trenger tid på å vokse og har fått to uker på seg nå. Det blir som vanlig alt for mange planter når vi sår frø.  Vi får gi bort noen planter etterhvert som de vokser ut av vinduskarmen.

Drivhuset som jeg drømmer om blir nok ikke en realitet i år, men neste år når prosjekt hus forhåpentligvis er godt på vei, satser jeg på at det får en plass i hagen. Inntil da blir det en kjøkkenhage som årene før. Vi kan kanskje spa opp litt av plenen og dyrke enda mer poteter. Vi har spart noen av potetene vi høstet i fjor, og de har begynt å få fine groer. Gleder meg til å sette dem i jorda om et par måneder.

I tillegg planlegger jeg å plante diverse løk. Gul løk, rød løk og vårløk. Jeg høstet all hvitløken i fjor, og fikk ikke satt noen nye. Det får vi prøve å få gjort i år.

Reddik, nepe, gulrot, salat, tomater og grønnkål skal også dyrkes fram i år som årene før.

Urter blir det også litt av. Jeg venter i spenning på å se om persille, oregano, gressløk, mynte, salvie og timian har overlevd vinteren ute. Koriander og basillikum skal plantes fra frø.

Vi har også lyst til å prøve noe helt nytt, men har ikke bestemt oss for hva enda. Rosenkål og mais er blitt nevnt. Brokkoli, kålrot og blomkål er også gode kandidater. Sellerirot og stangselleri har jeg gitt opp inntil videre.

Nå kan snøen bare regne bort for min del. Vi har fått øye på noen snøklokker som gjerne vil fram. La oss håpe det spirer litt mer i hagen til påske.

Kos dere i vårsola når den tid kommer.

Vigdis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: