Tilbakeblikk på 2015

2015 er snart over og jeg sitter å tenker tilbake på noe av det som har skjedd.  Jeg ønsker å dele litt av året som har vært med dere og de ti mest leste oppskriftene på Smedstua.

Året har vært preget av hektiske hverdager, fine ferier og jordnært familieliv. Jeg har også blitt kjent med lav FODMAP dietten, og deler nå også oppskrifter for sensitive mager under fanen lav FODMAP som du finner øverst på bloggen. Oppskriftene jeg legger ut, spesielt middagene passer godt til hverdags. Du kan enkelt finne det du trenger i vanlig dagligvarebutikker og middagen tar ofte ikke lang tid å lage. Følg meg gjerne på instagram  (vigdis_smedstua) også. Der legger jeg ut bilder nesten hver dag. Ofte av mat, men også av kjøkkenhagen og andre hverdagssysler.

Gjennom bloggen har jeg vunnet noen matkonkurranser.  Jeg vant blant annet melange sin pepperkakekonkurranse med oppskrift på desserten blomsterpotte med mascarponekrem og pepperkakecrumble. Har du pepperkaker igjen etter jul anbefaler jeg deg å prøve denne. Enkelt og veldig godt.

IMG_7691.JPG

Vårt beste matpakkebrød ble publisert på Ica sine nettsider, noe som  har gitt meg mange gode tilbakemeldinger i etterkant. Veldig artig når folk jeg møter forteller at de har bakt brødet og er veldig fornøyd.

Jeg var også med som finalist i Norges beste bakst med oppskriften Brownie med ostekrem og glasur. Jeg vant ikke, men veldig artig å være med. Takk til alle som var med å stemte på meg.

Jeg har vært heldig å få bidra i to kokebøker i år. Dette er stas synes jeg, og det har gitt meg mye.  Torunn Nordbø i opplysningskontoret for brød og korn sin bok Grovt og LavFODMAP folkets favoritter gitt ut av frisk forlag.

Grovt inneholder min oppskrift på grove muffins med fetaost og tomat. Kjempegode matmuffins som passer godt til matpakken eller som tilbehør til middagen.

grovt

I LavFODMAP folkets favoritter har jeg med to oppskrifter. Vår svært populære  kjøttsuppe og bollefocaccia med spelt. Boka lanseres 4. januar 2016. I den anledning kommer jeg til å gi bort en bok til en av mine følgere. 40 kr av hver solgte bok går til forskning på IBS. Kjempefint å få være med å bidra synes jeg.

smedstuaskjøttsuppe

 

Andre oppskrifter har også fått mye oppmerksomhet i året som gikk, og da fra dere som er inne og bruker oppskriftene mine. Jeg synes det er svært hyggelig å se at dere er inne å leser, og spesielt hyggelig med alle de fine kommentarene jeg får. Det inspirerer meg.

Takk for året som gikk. Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år.

Her er de ti mest leste oppskriftene på smedstua i år:

Fine rundstykker20140624-191249-69169581.jpg

 

 

 

 

 

Sunne lapper

IMG_8467.JPGGranola bars

granolabars

Multesyltetøy

IMG_7981.JPG

Vårt beste matpakkebrød

IMG_8732.JPG

Pølsegrateng

IMG_9611.JPG

Brente mandler

IMG_7873.JPG

Saftig  sjokoladekake

20140329-154718.jpg

Lakriskarameller

IMG_7736.JPG

Troika

IMG_1519

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: