Ostekake til valentines

Denne ostekaka får jeg servert hver morsdag, og den er alltid like god. Med litt gelehjerter i geleen, eller i en hjerteform, passer den utmerket til valentines.

Ingredienser:

Bunn:
200g digestive kjeks
100g smør
1ss sirup

Ostemasse:
3 dl kremfløte
1 boks rømme
250 g tine kremost, mandarin og ananas
100g melis
1 ts vaniljesukker
1 pk sitrongele

1 pk bringebærgele til toppen

Framgangsmåte:

Knus kjeksen godt og bland den med smeltet smør og sirup. Legg bakepapir i bunnen av en 26 el 24 cm form. Fordel kjeksen utover og press den litt ned. Da henger den bedre sammen. Settes i kjøleskapet imens du lager ostemassen.

Kok opp gul gele. Jeg bruker 4 dl vann isteden for 5 dl, da blir kaka litt stivere og det blir enklere å lykkes med et godt resultat. Om du vil den skal avkjøle fortere koker du opp med 2 dl vann og har resten av det kalde vannet i etter at gelepulveret er løst opp.

Sett geleen på kjøkkenbenken til videre avkjøling. Rør av og til. Geleen er klar til å brukes når den er blitt kald, men enda ikke har stivnet.

Imens piskes fløte til krem i en bakebolle. I en annen bolle piskes kremost, rømme, melis og vaniljesukker til glatt og klumpefri konsistens. Bland i kremen. Pisk gjerne. Til slutt piskes den avkjølte geleen inn. Det gjør ikke noe om den har begynt å stivne litt.

Ha ostemassen i formen over kjeksbunnen. Settes kaldt til alt har stivnet. Dette tar noen timer.

Kok opp rød gele og la den avkjøle. Når ostemassen har stivnet og geleen er kald og enda flytende, har du geleen over kaka. Er geleen for varm eller ostemassen ikke nok stivnet synker geleen gjennom ostemassen og ned til bunnen. Pynt gjerne under geleen med frukt og bær, eller som meg med gelehjerter fra godterihylla.

NB. Ikke alt av frukt og bær egner seg sammen med gele. Bl.a. Kiwi og ananas gjør sånn at geleen ikke stivner.

Jeg lar mann og barn ta over kjøkkenet og håper på å få servert ostekake i morgen.

En tanke om “Ostekake til valentines

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: