Potetferie

Vi brukte siste dag av høstferien i hagen. Der var det litt opprydding som måtte gjøres og vi høstet resten av potetene og gulrøttene.

Vi har høstet siste rest av cherrytomat, chili og paprika. Nå er det bare huske å ta ut noen frø som kan plantes i februar.

Hagen er fortsatt veldig levende, og det er skikkelig morsomt for barna (og de voksne) når det dukker opp sommerfugler, blomsterbier og trevepsdronninger.

Noen av urtene klarer seg fortsatt veldig bra. Her er oregano og mynte.

Vi har tidligere hatt store fine solsikker i hagen på denne tiden av året, men i år ble de dessverre plantet ut av pottene sine litt seint.

Hvitløk

Vi har høstet poteter og gulrøtter i mange uker allerede. I dag fikk vi høstet inn siste rest. Det ble bra med poteter i år. Noen av de største potetene skal brukes til bakepoteter.


Ungene synes det var stas når de oppdaget at den ene poteten lignet på Mikke Mus.


Gulrøttene blir ikke så store her hos oss, men de blir veldig gode.

Etter hagearbeidet ble det laget kjøttsuppe av egendyrkede poteter, gulrøtter, hvitløk, chili og urter. Oppskrift på Linneas yndlingsrett kjøttsuppe og speltrundstykker finner du her:

Kjøttsuppe

Speltrundstykker

Tidligere i år har vi også høstet grønnkål, isbergsalat og mynteblader. Grønnkålen trives med tempraturen slik den er nå, så den kan vi ha glede av enda en stund. Noe av mynten har jeg frosset ned i isbiter.


Da er vi klare til å ta fatt på neste uke med jobb, barnehage og skole. Potet til middagene har vi i allefall.

Ha en fin uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: